Untitled
27 jun 2013
week 82: 20 t/m 26 juni

Op 20 juni heeft Bas eerst een boterham gegeten bij mama op bed. Daarna hebben Toos en ik een poging gedaan om Bas en Laura samen op de foto te zetten, maar Bas wilde zijn zusje niet lang genoeg knuffelen, dus de foto’s zijn helaas niet zo’n succes geworden. Bas heeft gekeken hoe we Laura in bad deden. Bas heeft tijdens zijn dolle-10-minuten rondjes rond de eettafel en de salontafel gerend, soms zo hard dat zijn beentjes hem nauwelijks bij konden houden. Toen hij de televisie had aangezet, kwam hij bij mij op de bank zitten. Het nieuws was erop en Bas had de grootste lol om het vluchtelingenkamp in Syrië; hij zat met zijn vingertje naar het scherm te wijzen en zat te schaterlachen; maar goed dat hij niet snapt waar het over gaat… Toen er een beeld kwam van een bus die door een ingestorte brug in een rivier gevallen was, zei hij “oh-oooh”, en bij het beeld van een brandend huis ging hij zitten blazen ;-). Opa en oma Van Aerle zijn op bezoek geweest. Samen met oma heeft Bas met de lego gespeeld en hij heeft met opa gestoeid. Na zijn boterham heeft Bas maar een kleine 1,5 uur geslapen. ’s Middags kwamen tante Maartje en Eline; Bas en Eline hebben fijn gespeeld. Bas is vandaag erg druk geweest! Na het avondeten is Bas met Mark mee boodschappen gaan doen en daarna heeft hij een tekening voor Toos gemaakt, omdat ze er morgen voor de laatste keer is. ’s Avonds zijn ook oom Anton, tante Monique, Esther en Lars nog op bezoek geweest. Ook nu was Bas weer lief, maar erg druk. Helaas was het voor het bezoek niet zo gezellig, want ik was Laura aan het voeden en verschonen, en Mark moest Bas onder de douche zetten, omdat hij een ongelukje met zijn luier had gehad. Esther en Lars hebben Bas mee naar bed gebracht.
Verloskundige Anja is op 21 juni ’s ochtends op huisbezoek geweest. Bas was wat terughoudend. Hij was ook erg moe. ’s Ochtends heeft hij 2,5 uur geslapen, waardoor hij het kraambezoek van Mariëlle en Marijn gemist heeft en ook van het bezoek van opa en oma Van Aerle heeft hij niets meegekregen. Na het eten is Bas met Toos in de tuin geweest. Hij heeft de hele tijd heen en weer gerend en was druk alle bloemetjes aan het aaien. Toos wilde hem de vissen laten zien, maar in plaats daarvan moest Toos de bloemetjes van Bas komen bekijken. Bas heeft Toos zijn tekening en een doos chocolaatjes gegeven toen ze naar huis ging. Nog voordat Toos de chocolaatjes in haar tas had zitten, was Bas al druk bezig de doos open te peuteren. We hebben aan Toos een heel fijne kraamhulp gehad, maar het is ook wel fijn om nu echt met zijn viertjes samen te zijn. ’s Middags heeft Bas weer lekker in de tuin gespeeld. Hij ging door de schuifpui naar buiten en kwam door de achterdeur weer naar binnen en omgekeerd; hij is zo graag buiten! Na het eten heeft Mark nog een rondje gewandeld met Bas op de driewieler.
Op 22 juni is Bas weer met Mark boodschappen gaan doen. ’s Middags kwamen tante Willeke, oom Arjan, tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek. Bas is flink aan het uitproberen. Als hij wat doet wat niet mag en wij zeggen “nee!”, dan gaat hij druk met zijn hoofd “nee” staan schudden.
We hebben op 23 juni ’s ochtends eerst Laura in bad gedaan. ’s Middags kwamen ome Piet en tante Willy op kraambezoek. Bas was lief, heeft hele verhalen verteld en met de sleutels van ome Piet gespeeld. Ook opa Van Mierlo kwam nog even langs en later ook oom Anton, tante Monique, Esther en Lars. Bas, Esther en Lars hebben flink samen gespeeld; wat is Bas toch druk! Hij is met Mark frietjes gaan halen en na het eten heeft hij nog een tijdje met Mark gespeeld. Hij wilde niet gaan slapen toen we hem na zijn badje in bed gelegd hadden. We hebben hem nog even mee naar beneden genomen, omdat hij zo onrustig was. Daarna is hij gelukkig wel lief gaan slapen.
Op 24 juni was Bas om 06.00 uur al wakker en wilde niet meer gaan slapen. Hij wilde geen pap en stond alleen maar op zijn beentjes heen en weer te trappelen en te huilen. Het duurde een tijdje voordat hij weer rustig werd en toen heeft hij zijn pap alsnog opgedronken. Daarna heeft hij samen met Mark en mij in bed gelegen, al ging hij niet slapen en lag hij ook niet echt stil. Toen tante Marian en ome Henny op kraamvisite kwamen, heeft hij lief gespeeld en ondanks dat hij al zo vroeg wakker was, heeft hij het toch tot 12.00 uur volgehouden en is hij pas nadat hij zijn boterham op had naar bed gegaan. ’s Middags zijn we met zijn vieren een stukje gaan wandelen; Laura in de kinderwagen en Bas op de driewieler. Het was fijn om een stukje te lopen! Daarna zijn Mark en Bas boodschappen gaan doen.
Op 25 juni hebben Mark en Bas weer boodschappen gedaan. Gelukkig was het vandaag weer mooi weer en kon Bas weer lekker buiten spelen. Samen met Mark heeft hij in de zandbak gespeeld. Na school kwamen tante Maartje en Eline op bezoek en hebben Bas en Eline samen buiten gespeeld. Toen Lieke en Julian op kraamvisite waren, hebben Bas en Julian ook lief samen gespeeld. Na het eten zijn we weer met zijn vieren gaan wandelen. Mark is met Bas doorgelopen om een boodschap te doen, voor mij was dat te ver, waardoor Laura en ik met zijn tweetjes eerder naar huis zijn gelopen. Ook vanavond had Bas moeite om in slaap te komen. Hij is weer even mee naar beneden geweest en heeft nog even met Mark gespeeld voordat hij in slaap viel.
Op 26 juni kwamen opa en oma Van Aerle op bezoek. Bas heeft met oma op de grond gespeeld en heeft daarna met Mark in de tuin gespeeld. Toen we net wilden gaan wandelen, kwamen oma Van Mierlo, tante Annie en tante Lucy op bezoek. Bas heeft even binnen gespeeld, muisjes gesnoept van de beschuit van mij en tante Lucy en is daarna weer buiten gaan spelen. Na het bezoek hebben we met zijn vieren nog een flink stuk gewandeld. Ook vanavond had Bas weer moeite om in slaap te vallen.
Bas was stout geweest en kreeg “straf” van Mark. Hij moest 10 tellen in de hoek gaan staan. De eerste keer dat Mark begon te tellen, liep Bas weg, maar daarna bleef hij netjes 10 tellen staan en liep hij pas weg toen Mark zei dat hij het goed gedaan had. ’s Avonds ging Bas uit zichzelf in de hoek staan en zei “tien, tien”, terwijl hij ons aankeek. Toen we begonnen te tellen, draaide hij zich om met zijn gezicht naar de muur en toen we bij tien waren, draaide hij zich om en klapte hij in zijn handjes. En dat tot 3x toe… niet echt een zware straf voor hem dus ;-).
Bas heeft niet zo heel veel geduld. Als iets niet snel genoeg lukt naar zijn zin, dan zegt hij “kan-nie”, en dan schudt hij met zijn hoofd. “Kan-nie” hebben we hem de afgelopen week al heel vaak horen zeggen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative